Gör ditt eget knäcke!
Jag tycker om knäckebröd. Helst den där lite "lyxigare" varianten som "Wilmas". Det bästa är att jag nu kommit på att det är superenkelt och jättegott att göra det själv! Testa själv om du törs! Det är lätt beroendeframkallande.. ;-)
Till det supergoda knäckebrödet behövs:
2 dl majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl olja
2 1/2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 175 grader.Blanda alla ingredienser i en bunke. Det räcker att röra ihop det med en slickepott! Dela degen i två delar. Klicka ut på två bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på degen och tryck eller kavla ut försiktigt. (Man kan skära lite snitt i degen nu om man vill ha jämna bitar som färdigt resultat. Jag bryter mitt efter gräddningen. ) Strö över valfria kryddor eller fröer. Jag brukar använda mig av sesamfrön, blå vallmofrö och flingsalt!
Grädda i 175 grader ca 60 min. 25-30 min om du har en varmluftsugn. ( Jag gräddar båda plåtarna på en gång men byter plats på plåtarna efter halva tiden.)
LYCKA TILL!
Till det supergoda knäckebrödet behövs:
2 dl majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl olja
2 1/2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 175 grader.Blanda alla ingredienser i en bunke. Det räcker att röra ihop det med en slickepott! Dela degen i två delar. Klicka ut på två bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på degen och tryck eller kavla ut försiktigt. (Man kan skära lite snitt i degen nu om man vill ha jämna bitar som färdigt resultat. Jag bryter mitt efter gräddningen. ) Strö över valfria kryddor eller fröer. Jag brukar använda mig av sesamfrön, blå vallmofrö och flingsalt!
Grädda i 175 grader ca 60 min. 25-30 min om du har en varmluftsugn. ( Jag gräddar båda plåtarna på en gång men byter plats på plåtarna efter halva tiden.)
LYCKA TILL!
Kommentarer
Skicka en kommentar